2011. október 25., kedd

Énekelj az Úrnak!

Segédanyagok és egyházzenei kezdeményezés kántoroknak, templomi dicsőítő közösségek vezetőinek és szolgálattevőknek ill. minden a téma iránt érdeklődő számára.

 
Ingyenes, templomi vetítésre szolgáló program. Sok és folyamatosan bővülő énektár-készlet:
  1. SzVU! és Éneklő Egyház énekei,
  2. Dicsérjétek az Urat!,
  3. ordináriumok, zsoltárválaszok (vasárnap, ünnepek, hétköznapok),
  4. Sárga könyv, Kék könyv,
  5. Népdalzsoltárok,
  6. Mátraverebélyi énekek,
  7. Cserkészek daloskönyve,
  8. Taize-i énekek,
  9. Szentségimádások

II. VIRTUÁLIS PLÉBÁNIA – Hittanterem

A szentmise énekei diaképeken és gitáros dalszövegek akkordozva

  1. "Szent vagy Uram..." A teljes népénektár diaképre feldolgozva (sztvvagy.zip)
  2. "Éneklő Egyház" A könyv teljes énektára diaképre feldolgozva. (eneklo_egyhaz.zip)
  3. "Áldjad én lelkem az Urat!" Válogatás a Katolikus Karizmatikus Megújulás dalaiból. Az úgynevezett 'Sárga könyv' diafeldolgozása. Ifjúsági, gitáros énekek. (sarga.zip)
  4. "Énekelj az Úrnak!" Pannonhalmán, 1993-ban megjelentetett ifjúsági, gitáros énekeskönyv diaanyaga. Az úgynevezett 'Kék könyv'. (kek.zip)
  5. Hasznos leírás, hogy miként nyomtassuk ki a diaképeket. Illetve egy üres diaoldal az új énekek számára. (hasznos.zip)
  6. 243 gitáros ének szövege
  7. 250 gitáros ének szövege akkordozva
 
Egyházzenei project a gitáros miséken zenélőknek: gitáros miseénekek, keresztény könnyűzenei anyagok, cikkek gyűjteménye és ismeretterjesztés.

„Ennek a kezdeményezésnek elsődleges célja, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik szentmisén vagy más liturgián zenei szolgálatot látnak el „gitáros” (könnyűzenei) műfajban; de szívesen látunk bárkit, aki érdeklődik a téma iránt. 

A könyv és a zene-tár még készülőben van, de a többi menüpont érdekes olvasnivalókat kínál. Az Írások alatt a műfajról szóló cikkeket és az egyházzenével foglalkozó egyházi dokumentumokat gyűjtöttünk össze, a Kóstolóban könyv- és lemezajánlók olvashatók. A Hasznos dolgok a zenei szolgálatban felhasználható segédanyagokat tartalmaz, a Linkek segítenek további érdekes oldalakat találni, a Faliújság pedig a „gitáros” zenéhez valamilyen módon köthető rendezvényeket hirdeti. A programnaptár frissítéséhez kérjük olvasóink segítségét is!”

„A Villanyhárfa nevű kezdeményezés a keresztény könnyűzenével foglalkozik,  elsősorban annak felhasználásával a katolikus liturgiában. Fő célunk praktikus segítséget nyújtani azoknak, akik „gitáros miséken” zenélnek, énekelnek, vagy valamilyen módon kapcsolatba kerültek a műfajjal, érdeklődnek a téma iránt. 

Készül egy könyv, amely a zenei szolgálattal kapcsolatban felmerülő elméleti és gyakorlati tudnivalókat foglalja össze, ez az elkészülte után letölthető és online olvasható lesz. Emellett szeretnénk összegyűjteni és közzé tenni a könnyűzenéhez sorolható miséket és misetételeket, hogy minél több zenekar és kórus megtanulhassa és használhassa őket. A honlapon helyet kapnak a témával foglalkozó cikkek, egyházi dokumentumok, könyv- és lemezajánlók, aktuális programok is.” - http://www.villanyharfa.hu/villanyharfa-a-konyv

Aki fel tudja ajánlani szolgálatait, a következő területeken teheti meg: http://www.villanyharfa.hu/hogyan-segithetsz

Bármilyen ötletet, észrevételt, segítséget szívesen fogadnak az oldal munkatársai a villanyharfa@villanyharfa.hu címen. 

Forrás: ld. megjegyzések


2 megjegyzés:

  1. Kedves Philoméla!

    Ide írok, mert a blogon nem találtam elérhetőséget.

    Nagyon kedves, hogy ebben a bejegyzésben honlapunkról, a villanyharfa.hu-ról is említést teszel, azonban valami félreértés történt, összekeveredtek az infók. Úgy tűnik, a poszt tartalmát a karizmatikus.hu-ról másoltad, ahol azonban nem egy cikk vagy honlap-ajánló szerepel, hanem csak egy linklista, amiben egymást követi a Diatár, a Villanyhárfa, a Virtuális Plébánia segédanyagai, majd a többi link, amiket nem emeltél át. A Villanyhárfa nem az alatta felsorolt diaképek és énekes füzetek csoportjának alcíme, hanem egy önálló honlap, amely mögött egy komoly egyházzenei projekt áll. A hivatkozott diák és énekek nem a mi weboldalunkon, hanem a plebania.net-en találhatók.

    A villanyharfa.hu a gitáros miséken zenélőknek akar segítséget nyújtani, több módon is. Készül egy kézikönyv a zenei szolgálat mikéntjéről; felkutatjuk és közzétesszük a gitáros miseénekeket; illetve a keresztény könnyűzenével foglalkozó anyagok, cikkek összegyűjtését és a műfajjal kapcsolatos ismeretterjesztést is feladatunknak érezzük.

    A bemutatkozásod alapján téged is érdekel ez a téma. Látogass el a honlapunkra, nézz körül, biztosan találsz érdekes hallgatni- és olvasnivalót. Aztán kérlek, a fentiek alapján korrigáld a bejegyzés szövegét.
    Köszönjük!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Villanyhárfa munkatársak,
    Köszönöm a visszajelzést, javítottam. Elnézést a figyelmetlenségemért.:-)
    További jó munkát!

    VálaszTörlés