2011. október 21., péntek

Közvélemény-kutatás a hivatással kapcsolatban

Kedves Olvasók!


Készítettem egy új közvélemény-kutatást, ezúttal a hivatással kapcsolatban, amely bal oldalon Szent József képei alatt található meg. Ennek célja kettős:
- egyrészt a tájékozódás, hogy mennyire érdemes erről a témáról írásokat megjelentetnem, az olvasók közül ez a terület mennyire érdekel vagy érint többeket vagy a hitvédelem oldalt erősítsem inkább. A házasság témáját eddig viszonylag kevéssé és a megszentelt életúttal kapcsolatban érintettem, de ha komoly érdeklődés lenne, szívesen közölnék ezzel kapcsolatos írásokat is, bár több más, jó, ilyen témájú oldal mellett nem biztos, hogy érdemes:-)
- A másik ok, hogy a kedves ide látogatókat inspiráljam a témával kapcsolatban, hátha segít egy kis elgondolkozás, imádság, ha ez a terület még nem teljesen tiszta. A megkülönböztetés persze sok idő és imádság, néha hosszú évek kitartása kell hozzá, hogy helyére kerüljön minden, de érdemes néha megállni egy kis összegzésre: meddig jutottam, mit tapasztaltam eddig és vajon mit kér tőlem ezután az Úr? Ehhez próbálok néhány bejegyzéssel segítséget adni saját életem eseményeiből merítve vagy más tapasztalt személyek, neves teológusok, hivatásgondozásban járatos személyek írásainak leközlésével.

Minden kedves útkeresőnek és már "megtalálónak" sok kegyelmet, az Úr bőséges áldását és kegyelmét kérem életére, Égi Édesanyánk, Szent József és szentjeink közbenjárására, hogy valóban betölthesse azt a helyet, amelyre rendeltetett.


"Tegyetek fogadalmat az Úrnak és váltsátok valóra! Mindnyájan, akik körös-körül vagytok, hozzatok ajándékot a Félelmetesnek! Neki, aki a fejedelmek lelkét összetöri, aki rettenetesnek mutatkozik a föld uralkodói előtt." Zsolt 76, 12


6 megjegyzés:

  1. Mosolyka írta:

    az mit jelent, hogy megkülönböztetés alatt áll?
    hogy kell érteni?

    köszönöm

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mosolyka,

    A megkülönböztetés:
    - egy karizma, a Szentlélek adománya ez is,
    - a keresztény életben alapvető fontosságú mindennel kapcsolatban - kiváltképpen olyan fontos kérdésben, mint a hivatásunk
    - egész életre szóló program a használata.
    A hivatással kapcsolatban még speciálisabb, mert
    - ennek során az a megkülönböztetés tárgya, hogy van e az Úrtól meghívása a léleknek a konszekrált életre ezt követik a további lépések
    1. hogy elfogadja e az ember ha megbizonyosodik és
    2. hogy ez milyen formában történjen.
    A hivatásnál azért még komolyabb a feladat, mert ez kulcskérdés, meghatározó az ember egész élete szempontjából. Ehhez nagyon sok imára, és más "helyzetjelző fény" begyűjtésére van szükség az egyéni, és közösségi élet során. A hivatás gyakran a hivatástisztázó és más kegyelem forrásaként megélt lelki program ill. egyéb táplálék hatására alakul ki az emberben. Néha sok év kitartó munkája eredményeként válik konkréttá, hogy mi az Úr Akarata életünkben, ezt meghallani komoly kihívás lehet. Ezért írtam, hogy "megkülönböztetés alatt áll, egyelőre imádkozom". Egy nővér tanácsolta olyan helyzetre, - amikor az ember úgy érzi, mindkét irányba nyitott és szinte egy "mérleghintán" ül, - hogy "most még jobban kell imádkozni". Egyik legutóbbi hivatással kapcsolatos bejegyzésben is az ima áll kulcsként a tapasztalt papok, lelki vezetők részéről.
    Egyelőre ennyi jutott eszembe, de bármi kérdésed lenne, szívesen válaszolok, ha tudok:-)

    Szeretettel és imádsággal: Luscinia

    VálaszTörlés
  3. Mosolyka válasza:

    köszönöm a kimerítő választ. ezek után ezt kell válasszam :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök a kutatásnak, válaszoltam is. :) Viszont igen nehezen olvasható színűre sikeredtek az eredmények, jó lenne valami kontrasztosabb - a szürke nem látszik túlzottan ezen a zöldön. Előre is köszönet!
    PAX!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Jucc,
    Köszönöm a visszajelzést, igen elég zavaró:-) Állítottam a háttéren, már régóta gondolkodom, hogy lehetne változtatni.A betűszíneket is próbáltam, de a statisztika szürke számait egyelőre nem tudom, hogy lehetne láthatóvá tenni:-)
    Köszönöm a visszajelzést és a segítséget!

    VálaszTörlés
  6. A közvélemény-kutatás eddigi eredményei azt tükrözik, hogy érdemes a megszentelt életutakkal kapcsolatos sorozatot folytatnom. A szavazók fele eddig már elköteleződött a megszentelt élet valamely intézményében vagy más szent kötelékben, de kb. ugyanennyien a hivatás megkülönböztetésének valamely szakaszában tartanak. Egy részük már bizonyos a meghívásában, de a forma még nem ismert, és vannak olyan testvérek, akiknél még a meghívás megkülönböztetése sem történt meg. Nemrég létrejött egy új blog Concedo néven - http://hivatastisztazas.blogspot.com - a megszentelt hivatással kapcsolatban, ott is sok értékes írásra lehet lelni. Néhány házasságban élő is olvassa az oldalt, így részben ezzel a témával is foglalkozom.

    VálaszTörlés