2011. november 18., péntek

Házasság és család 6.


„A meddőségkezelés legtermészetesebb módja”

Előadás a NaProTechnológiáról Budapesten

 „Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint a házaspárok 10–15 százaléka küzd meddőséggel. Hazánkban a KSH mintegy 150 000 meddő párt tart nyilván. A SOTE Nőgyógyászati Klinikájának felmérése szerint azonban az arány rosszabb: a párok kb. 18 százalékánál, vagyis 100-ból 18 párnál nem fogan gyermek.” (forrás: egeszseg-portal.hu)

Azonban a NaProTechnológia egy olyan természetes orvosi módszer, mely az eltelt 10 év során Írországban már 900 párt juttatott természetes foganáshoz, Lengyelországban pedig már 9 NaPro központban segítik a párokat gyermekekhez.

A budapesti előadás során egy NaProTechnológiát alkalmazó lengyel meddőségi központ orvos igazgatója beszél majd ennek a természetes módszernek lengyelországi tapasztalatairól, a módszer
- lényegéről,
- a NaPro lelki és egészségügyi hozadékairól,
- a különböző meddőséget „kezelő” módszerek közötti különbségekről… (azok lelki és egészségügyi következményeiről),
- valamint segít megértenünk azt, hogy melyik módszernél mire érdemes odafigyelni, mennyire érdemes elfogadni.
A budapesti előadást megtartó lengyel nőgyógyász orvos (Dr. Tadeusz Wasilewski) több mint 10 évig dolgozott a mesterséges megtermékenyítés területén, de erkölcsi, és a másokra gyakorolt egészségügyi okokból kifolyólag befejezte ezen tevékenységét s bezárta „lombik klinikáját”. Ekkor, keresései közepette talált rá a NaProTechnológiára-ra.
Így különösen is sok oldaláról ismeri a témát, s nagyon szívesen osztja meg tapasztalatait – ill. válaszol a hallgatóság felmerülő kérdéseire. 

Időpont: 2011. november 24. csütörtök 18.00

Helyszín: a belvárosi Ferenciek tere közelében található Sapientia Főiskola első emeleti nagy terme (1052 Budapest, Piarista köz 1)

Részvételi szándékukat a szervezési előkészületek megkönnyítése érdekében kérjük jelezzék a naprotechnologia@gmail.com címen – ez azonban nem feltétele az előadáson való részvételnek, csak a szervezőknek jelent plusz kis segítséget.
A mellékelt leírás ill. meghívó is továbbítható természetesen – ez a másnapi pécsi szakmai napra szól, mely a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája által kerül megrendezésre „A NaProTechnológia hazai alkalmazása” címmel.   

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

a NaProHungary önkéntes csapata

A módszerről és a 10 éves írországi tapasztalatokról szóló 14 perces, magyar nyelvű
feliratokkal ellátott film:


A felirathoz a "cc" gombbal képaláírásokat be kell kapcsolni. 
A gomb a videó alatti fekete sávban található jobb oldalon.

További információ: naprotechnologia@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése