2015. június 25., csütörtök

Ora & labora - önkéntes napok Pannonhalmán

Időpont: 2015. augusztus 11-15.

Mire hívunk?

Hogy tölts el néhány augusztusi napot hozzád hasonló fiatalokkal a bencés közösség mellett, az imádság és a kétkezi munka ritmusában, és nyerj betekintést egy életteli apátság nyári hétköznapjaiba. Arra hívunk, hogy osztozz az apátsági gyógynövénykert munkáiban, továbbá arra is, hogy az imádság és a közös lelki programok segítsenek téged az elmélyülésben és Isten keresésében.

A kedd délutáni megérkezést és ismerkedést követően három hétköznapnak a szerzetesközösség reggeli és esti zsolozsmája ad keretet; a délelőtt és a délután első fele a hat órát kitevő önkéntes munka jegyében telik; a délután második felében és este pedig a bencés spiritualitásba bevezető, közös lelki programokat szervezünk. A szombat délelőttjét Nagyboldogasszony ünnepének szenteljük, a közös programot ünnepi ebéddel zárjuk.

Kiknek ajánljuk?

Az önkéntes napokat elsősorban 18 és 35 év közötti fiataloknak ajánljuk, akik szívesen bekapcsolódnak három napra a gyógynövénykert munkáiba, és érdeklődnek a bencés spiritualitás iránt.

Szállást (korlátozott számú férőhellyel) monostorunkon belül biztosítunk, ezért az önkéntes napokra csak férfiak jelentkezését tudjuk elfogadni.

Az önkéntes munka ellentételezéseként a szállás, étkezés és a programon való részvétel ingyenes.

Praktikus tudnivalók:

Programgazda: Szabó Márton testvér és Gérecz Imre atya

Jelentkezés: lelkigyakorlat@osb.hu

Határidő: 2015. július 25.

Jelentkezéskor add meg neved, életkorod, postai (ill. e-mail) címed és telefonszámod, valamint kérjük, hogy néhány sorban fogalmazd meg, miért szeretnél részt venni az önkéntes napokon!

Forrás: Bencések


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése