2017. április 30., vasárnap

Keresztény Sziget 2017

Kedves Barátunk!

Ebben az évben is megszervezzük a Keresztény Szigetet, idén is a Margit-szigeten, május utolsó szombatján, azaz május 27-én. Szeretettel várunk Téged és családodat!


A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ami változatlan:

A rendezvényt idén is jó hangulatú családi-közösségi együttlétnek szánjuk (evés-ivással, sportolással, szórakozással, beszélgetésekkel), és most is aktuális, komoly gondolatokat ébresztő programokkal is készülünk. Idén is főként azzal szeretnénk foglalkozni, hogy miként élhetünk keresztényként a mai világban, milyen válaszokat adhatunk korunk kihívásaira.

Idén is lesz gyereksarok, ahol a kicsikkel foglalkozunk, míg a szülők a komoly programokon vesznek részt.

Idén is ingyenes a részvétel (csak a büféért kell a helyszínen fizetni), de előzetes regisztrációt kérünk a résztvevőktől. Most is lesz továbbá tombola a regisztráltak számára, értékes nyereményekkel.

Ami idén újdonság lesz:

A programot úgy szervezzük, hogy ne legyenek párhuzamosan futó előadások – inkább pódiumbeszélgetéseket tartunk több neves személyiség részvételével, így többet lehetünk együtt, és senki nem marad le semmiről.

A Reformáció Emlékévére is tekintettel rendezvényünknek központi gondolata lesz az ökumené – szeretnénk, ha különböző keresztény/keresztyén felekezetek tagjai minél nagyobb számban jönnének el, ha elindulna közöttük az ismerkedés és párbeszéd. A pódiumbeszélgetéseken is elő fog kerülni a reform és a hagyomány, a megújulás és az értékmegőrzés problémaköre.

Szeretnénk, ha a korábbinál több tizen- és huszonéves fiatal eljönne, ezért hangsúlyosnak szánjuk azokat a témaköröket, amelyek ezt a korosztályt érdeklik: a párválasztással, a házassággal, az életkörülmények és életformák változásaival kapcsolatos kérdéseket.

Ezen kívül természetesen sok újdonság is lesz a konkrét programokban, részletekről a www.keresztenysziget.hu oldalon tájékozódhattok.


Sok szeretettel várunk!

Dózsa Gergő
ÉrMe Hálózati főszervezője

Fidrich Judit
rendezvényigazgató

Forrás: www.keresztenysziget.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése