2013. július 3., szerda

Konferencia a papi hivatásról Rómában

Július 1-je és 4-e között zajlik az Európai Hivatások Szolgálata nevű katolikus szervezet ezévi találkozója Rómában, melynek témája „a papok boldog hivatása”.
A római konferencián 22 püspöki kar hivatásgondozási csoportjának küldöttei gyűltek össze, több mint hetvenen. A találkozó célja a hivatásgondozási tapasztalatcsere elősegítése.
A mai világban, ahol a társadalmi és a szakmai elismerés utáni vágy fényében szokatlanul hat, ha valaki Istennek szenteli életét, az egyház arra kíván rámutatni, hogy a papság is lehet örömteli hivatás. A találkozó alapját a Katolikus Nevelés Kongregációja által kiadott, „Pasztorációs iránymutatás a papi hivatásra buzdításért” című dokumentum képezi.
2013. január 1-je óta a szemináriumok felügyelete már nem a Katolikus Nevelés Kongregációjának hatáskörébe tartozik: a feladat átkerült a Papi Kongregációhoz. A most zajló konferencián Mauro Piacenza bíboros, a Papi Kongregáció prefektusa, és Celso Morga Iruzubieta érsek, a dikasztérium titkára is felszólal majd a témában.

Forrás: La Croix/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése