2013. július 17., szerda

Az ifjúsági világtalálkozóról tudósít a Pope2You


A Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsa az internetes portálon keresztül lehetővé teszi a világ fiataljai számára, hogy bekapcsolódjanak a riói ifjúsági találkozó eseményeibe, ha személyesen nem tudnak jelen lenni.
E projektnek köszönhetően azok is, akik nem tudnak elutazni Rio de Janeiróba, lehetőséget kapnak arra, hogy kövessék a programokat és átélhessék e napok élményeit – nyilatkozta Claudio Maria Celli érsek, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke.
Az ifjúsági világtalálkozó alkalmából a Pope2Youportálon egy,  videóanyagokból és fényképekből álló online naplót használhatnak. A videónapló az Il Corriere della Sera olasz napilappal együttműködve készül, Ferenc pápával… Napló Rióból címmel. A csatornán képeken, videókon és kommentárokon keresztül tudják majd követni a találkozó eseményeit, mintha személyesen is ott lennének a Szentatya közelében.
Azok fiatalok, akik nem vesznek részt a rendezvényen, elküldhetik saját, csoport-, plébániai vagy az egyházi mozgalmak közösségeiben készült fotóikat a világ minden részéről a honlapra. Összegyűjtik és felajánlják a pápának, minden videó- és fényképes anyaggal együtt, amelyet a www.pope2you.net munkatársai készítenek a találkozó során. Így közvetíthetik Ferenc pápának spirituális jelenlétüket a fiatalok.
A Pope2You a riói ifjúsági program alkalmából új csatornát is nyitott a Pinterest közösségi hálón, ahol fotókat, videókat és képeket lehet megosztani egymással. A pinterest.com/pope2you oldalon a Pope2You munkatársai által az ifjúsági világtalálkozó időszakában a Szentatya közelében összegyűjtött anyagok is láthatóak lesznek az.

Forrás: Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése