2011. november 21., hétfő

Szűz Mária bemutatása a templomban


Ezen a képen láthatjuk, amint Szűz Máriát bemutatják szülei, Szent Anna és Szent Joachim a templomban. Annak ellenére, hogy történelmileg nem igazolt eseményről van szó, Szűz Mária templomban való bemutatásának nagy jelentősége van teológiai értelemben. Rámutat arra, hogy Mária élete kezdetétől Istennek való odaadottságban élt. Attól fogva, hogy bemutatták a templomban, ő maga vált a Templommá, Isten méltó lakóhelyévé. Mindannyiunk számára él a meghívás, hogy az Úr templomaivá váljunk, Isten lelkeket megmentő tervének részeseivé legyünk. 
A Keleti Egyházban Szűz Mária bemutatásának ünnepét „Szűz Mária csendjének” ünnepeként is számon tartják. Amint belépünk egy templomba, egyúttal szimbolikusan Isten csendjébe is belépünk, a Szentlélekkel egybeforrt életbe annak érdekében, hogy teljes mértékben képesek legyünk Isten meghívására rendelkezésre állni, hogy mi magunk váljunk hangokká a „Hang nélküli” eszközeiként.

Forrás: Szűz Mária Bemutatásáról Nevezett Nővérek - Union of Presentation Sisters of the Blessed Virgin Mary - http://www.presentationsistersunion.org 


A közösség ír alapítású, a világon számos országban működik. Hazánkhoz legközelebb Szlovákiában élnek, több házuk is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése